
PASOPATI MET PAMOR RONKENDURU
Dit is een keris van Susuhunan Paku Buwono de 10de, PBX. De schede van de keris heet een ladrang Solo Kasatrian. De overschede is verguld en de greep is ingelegd met zilver en diamanten en robijn. De keris is gesmeed rond 1920 á 1930 door empu Djojosukatko.

KERIS VAN DE MANGKUNEGORO FAMILIE
Deze kris komt uit de Pajajaran periode. Er zit 17de eeuws goud op de met 9 bochten tellende kling. De aankleding is uit de PB 9 periode rond het jaar 1880 met zilveren overschede.

STAATSIEKRIS UIT SULAWESI, 19de EEUW
De greep van ivoor, voorstelende een geabstraheerd menselijk figuur. (Jawa Demam) De schede van een goudlegering met florale motieven en vogels. (Garuda) Een gepolychromeerde houten krishouder, voorstellende Ardjuna. Bali begin 20ste eeuw.

DRIE GREPEN
Voorstelling van de goden Ganeca (ivoor), Sisiya, dochter van Durga (ivoor met een gouden bunkul en sterrobijnen) en Bayu (hoorn en een bronzen bunkul)

TWEE KRISSEN MET HOUTEN GREEP
Een kris uit Bali, hof van Klungkung, 19de eeuw. De houten greep in harmonicavorm heet cekat solas. De schede van gevlamd hout heet kaya pelet. Daarnaast een kris van het hof van Lombok, 18de eeuw. De houten greep laat een voorstelling van een demon zien. Op de schede staat een ivoren schip afgebeeld.

VIJF KRISSEN
Allen ingelegd met goud. Van links naar rechts: Een Javaanse kris van het hof van Pajajaran, met de afbeelding van een leeuw (Singha) en een tijger (Madjan), 14de eeuw. -Een Sumatraanse kris, Minangkabaum eind 18de eeuw. -Een hofkris van Lombok, 18de eeuw. -Een Javaanse kris van het hof van Djokja, met de afbeelding van een mythische slang (Nogo Sosro), midden 18de eeuw. -Een Javaanse kris, Ceribon, met de afbeelding van een leeuw, 16de eeuw.